Jag minns så väl första sommaren vi arbetade och hade barn. Det var år 2004 och vi skulle ha vår första semester tillsammans hela familjen. Båda föräldrarna jobbade och vår förstfödda skulle ha en lång härlig semester från dagis tänkte vi. Vi hade i vanlig ordning laddat med böcker vi skulle hinna läsa, tidskrifter som legat oöppnade i flera veckor och gott tilltugg. Åh vad det ska bli skönt med lite semester tänkte vi, och åkte till sommarstugan.

Vad vi inte hade tänkt på var att en liten snart-2-åring som är van att gå på dagis på dagarna inte alls tyckte det var spännande med lugn och ro på landet. Nej nej, det var upp med tuppen varje morgon och så fullt ös från morgon till kväll. Vad hände med semestern!? Jag öppnade inte en enda av de medhavda böckerna den sommaren och jag nådde definitivt inte min pre-barn-definition av semester.

Numera har vi ju lärt oss läxan och idag betyder semester bara ledig från det vanliga jobbet. Den riktiga semestern har man när man går tillbaka till jobbet i augusti. Det är lite trixigt att smuggla fram böckerna, tidskrifterna och det goda tilltugget på kontoret, men det går.

Annonser