”De otroliga åren”, eller
”Vad i helvete ska vi ta oss till när den goa 2-åringen förvandlats till ett trotsmonster”.

Saxat från min favorit-bokhandel Adlibris:

En handledning i problemlösning för föräldrar till barn mellan tre och åtta år.

Boken riktar sig både till föräldrar och till personer som arbetar med barn professionellt, t ex förskollärare, socialpedagoger, socionomer och psykologer.
Den är en
praktisk handledning, med exempel på vardagliga problemsituationer och bekymmer, och förslag på hur de kan hanteras. Titeln syftar på hur betydelsefulla åren i förskoleåldern är. Under de åren lär sig barn otroligt mycket på alla områden – motoriskt, kognitivt och socialt. Ibland blir man förstummad över hur mycket barn kan lära sig på så kort tid. 
Metoden är utvecklad under de många år som författaren har ägnat sig åt barn med beteendeproblem. Den bygger på social inlärningsteori som i korthet innebär att våra beteenden lärs in i samspel med andra människor, genom att önskvärt beteende belönas och oönskat beteende ignoreras. Vetenskaplig forskning visar att arbete med barn enligt denna metod är framgångsrikt. De otroliga åren har fått stor internationell uppmärksamhet och ligger till grund för mängder av studiecirklar och föräldrautbildningar.

Trotsboken av Malin Alfvén i all ära, men den här boken är strået vassare. Trotsboken ger en viss tröst i mörkret genom att belysa att alla andra har det likadant och det är helt normalt. Men De otroliga åren ger verktyg och praktiskt stöd för att hantera trotset. Rekommenderas varmt.

Annonser