Jag har ju glömt att skriva om mitt besök hos allergispecialisten förra veckan. Som jag har skrivit förut både här och här, har jag en väldigt kraftig gräsallergi som brukar göra mina somrar till ett riktigt snorigt helvete. Efter några månaders väntetid fick jag en tid efter säsongen var slut, den 25:e september.

När jag gick igenom utredningen för 2½ år sedan konstaterades allergi mot gräs, katt, hund och häst. Nu när jag gjorde om pricktestet hade jag dessutom blivit ganska kraftigt allergisk även mot gråbo. Hurra för mig *drypande ironi*. Förutom att snora och nysa hela juni och juli kan jag nu förvänta mig att snora hela augusti också. Jippie!

Allergiläkaren tyckte därför att jag var en klockren kandidat för allergivaccination mot i första hand gräs, sedan kan man fortsätta med andra allergier nästa år om jag skulle vilja det.

Om en vecka kommer jag att ta mina första sprutor, tydligen börjar man  med tre stycken för att sedan trappa ned successivt. Tur att jag inte är spruträdd.

Så här ser det ut på armen när man blivit ”prickad”. Först en droppe av allergenen och sen sticker dom hål på huden med ett litet rakbladsliknande verktyg. Det kliar något fruktansvärt när plupparna kommer upp ur huden.

För att se alla inlägg i den här kategorin om Allergivaccination, klicka här https://igelkotten.wordpress.com/category/allergi/

Annonser